Ta recept je namenjen vsem tistim, katerim mora pri kosilu vsaj malo dišati po mesu. Ta zelenjavna juha z slanino bo res dišala! Ja, pa tudi zelo okusna bo!
Za 4 osebe potrebujete:
-
Krompir – 5-6 srednje debelih gomoljev
-
Mesnato slanino – 15-20 dag (Odvisno, kako radi jo imate)
-
Jušna zelenjava – 1 šopek (po lastni izbiri)
-
Olje – 1 žlica
-
Zelenjavna juha iz kocke – cca 1 l
-
Malo kumine – če je ne marate, jo izpustite
-
Posušeni majaron -1 žlička (lahko ga izpustite)
-
Zeliščno maslo – cca 40 g
-
Sol poper
-
Muškatni orešček- malo
S slanine odstranite kožo, a jo ne zavrzite. Slanino narežite na kocke in jo na vročem olju opecite. Pečeno slanino poberite iz posode in jo shranite. Na maščobi, ki je ostala v posodi cca 5 minut pražite narezano jušno zelenjavo. Dodajte majaron in kumino, če vam odgovarja. Dodajte juho, na kocke narezan krompir in kožo od slanine. Vse skupaj kuhajte na ne prevroči temperaturi cca od 15 – 20 minut.
Nato iz juhe odstranite kožo, polovico juhe pretlačite z paličnim mešalnikom (če ga nimate, pretlačite juho na drug način). Dodajte še opečeno slanino in dobro premešajte. Po okusu solite, poprajte in dodajte še malo muškatnega oreščka. Ko je juha že na krožniku, ji lahko dodate malo zeliščnega masla. Zdaj pa samo še žlico v roke in DOBER TEK!
Ta zelenjavna juha vas bo gotovo nasitila in okrepila!
Dodaj odgovor