Zabeljen fižol je tako preprosta jed, da je za pripravo te jedi, kar škoda besed. Pa vendar, če slučajno obstaja še kakršnakoli možnost, da tega še niste počeli…
-
fižol – količina je seveda odvisna od števila ljudi, ki bo jedlo
-
ocvirki – nekaj žlic
-
ali na masti prepražena čebula
Če boste fižol še kuhali, potem ga prejšnji večer namočite v vodo, da se bo potem prej skuhal.
Če vam po pravici povem, jaz vedno kupim kar kuhanega, tistega v konzervi. Škoda se mi zdi časa, ko bi se fižol kuhal, še bolj se mi pa zdi neumno „tratiti“ elektriko. Saj varčujemo, a ne? Res pa je, da mi ni všeč vsak fižol, ampak kupujem tistega, ki mi odgovarja po okusu.
Tako, pa začnimo že končno z pripravo zabelenega fižola. Fižol iz konzerve dobro pogrejemo, ga odcedimo (pa ne čisto) in ga zabelimo z razpuščenimi ocvirki ali pa z na masti prepraženo čebulo. Naj jo bo kar nekaj! Meni je ena ali druga zabela zelo všeč.
Tako pripravljen fižol lahko jeste z kislo repo ali z zeleno salato. Oboje „paše“. Pa DOBER TEK!
Če vam bo slučajno ostalo kaj fižola, mu dodajte (lahko tudi naslednji dan) še kakšno žlico ocvirkov, premešajte, dajte v pekač in ga v pečici na visoki temperaturi malo popecite. Ni slabo!!!
Če ste fižol sami kuhali, nikar ne zavrzite vode (fižolovke), v kateri se je fižol kuhal, ampak naslednji dan skuhajte fižolovo juho. Poiščite recept!
Dodaj odgovor