Ribja kremna juha vas bo okrepčala in nasitila. Priprava ni preveč zahtevna. Juha je zelo hranljiva, odličnega okusa, polna vitaminom in prepričana sem, da če imate vsaj malo radi okus po ribi, je to pravi recept za vas.
Za 4 – 6 oseb približno potrebujete:
-
File soma – cca 450 – 500g (lahko je tudi kakšna morska riba)
-
Korenček – 2 – 3 kom
-
Šampinjone – cca 150 g
-
Por – (beli del)
-
Bučke – 2 malo večji mladi bučki
-
Juho – 1,2 l (zelenjavno, kar iz kocke)
-
Paradižnikov pire – 2 – 3 žlici
-
Moko – 1 ne preveč polna žlica
-
Smetano za kuhanje – 1,5 dl
-
Olje – cca 3 žlice
-
Mešanico začimb, poper
Bučke, por in korenček očistimo in narežemo na kocke, šampinjone pa na lističe.
Na olju popečemo korenček in por, dodamo šampinjone in bučke in jih prav tako popečemo.
Prilijemo juho, dodamo ribo in kuhamo tako dolgo, da je zelenjava kuhana.
Juho precedimo, zelenjavi in ribi dodamo malo tekočine (juhe iz lonca) in pretlačimo. Vse skupaj vrnemo nazaj v lonec. Dobro premešamo, poizkusimo in po potrebi dodamo mešanico začimb ter poper. Še enkrat dobro premešamo in kuhamo še 5 minut.
Skupaj zmešamo moko, smetano in paradižnikov pire, ter zmes dodamo juhi. Še zadnjič dobro premešamo in juho nalijemo na krožnike. Juho lahko oplemenitite z zlato popečenimi kruhovimi kockami, ali pa kar z popečenim kruhkom in sirom.
Ribja kremna juha bo kot predjed zadovoljila še tako zahtevne goste. Pa naj uživajo!
Dodaj odgovor