Krompirjev paprikaš je zopet ena izmed jedi, ki vedno prijajo. Razveselili so jo bodo tako vegetarijanci, kot »mesojedci«. Slednji, če ne gre drugače, lahko proti koncu kuhanja, v paprikaš narežejo še kako dobro (lahko krajnsko) klobaso. A meni je to narediti kar škoda…
Za 4 osebe potrebujemo približno:
-
Krompir – cca 1kg (8 srednje debelih gomoljev)
-
Čebulo – 1 sesekljano
-
Papriko – 1 rdečo in 1 zeleno
-
Česen – 2 stroka
-
Mleto papriko – 1 žličko sladke, lahko malo tudi ostre
-
Moko – cca 1 žličko
-
Češnjevi paradižniki – 1pločevinka (ali kateri drugi paradižniki)
-
Zeleni del zelene – 1 vejica
-
Olje – 4 žlice
-
Sol, poper
Krompir olupimo, narežemo na krhlje in stresemo v lonec. Prilijemo toliko vode, da je krompir pokrit. Solimo in kuhamo cca 5 minut.
Papriki operemo, razrežemo na večje rezine. Česen olupimo in sesekljamo.
V drugi posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in papriko, mešamo in malo popražimo, da se zelenjava malo omehča. Krompir odcedimo in dodamo k čebuli in papriki. Premešamo in dodamo še sesekljan česen, pomešamo, potresemo z moko, premešamo in potresemo še z mleto papriko, solimo in premešamo. Dodamo paradižnike , vejico zelene, zalijemo z vodo, v kateri se je kuhal krompir in dobro premešamo. Paprikaš kuhamo na počasnem ognju še cca 20 minut. Jed je gotova, čaka še samo na lačna usta. Pa DOBER TEK!
Dodaj odgovor