Hranljiva, zelo zdrava, dobrega okusa in polna vitaminov! Ja, vse to in še več je kokošja juha. Priprava take juhe je zelo enostavna, ni potrebno, da ste kuharski mojster.
Za 4 osebe približno rabite:
-
Belo meso (Lahko je kokošje ali pa puranovo) – 1 kos – jaz vzamem kar 1 veliki ali dva mala komada piščančjih prs.
-
Korenček – 2 -3 kom
-
Čebulo – 1 srednje velika
-
Por – 1 kom
-
Česen – 1 strok
-
Vodo – cca 1,5 l (piščančje iz kocke)
-
Moko – cca 2 žlici
-
Sladko smetano – cca 3 – 4 žlice
-
Olje – cca 3 žlice
-
Mešanico začimb, poper
Mesu najprej odstranite kožo (ta je en sam holesterol!) in ga narežite na koščke. Zelenjavo dobro očistite in jo narežite na lističe.
Na ne prevroče olje najprej damo narezano čebulo, jo malo popražimo in takoj dodamo meso. In ko je ta začel spreminjati barvo, mu dodamo vso ostalo narezano zelenjavo. Dobro premešamo in še malo podušimo. Prilijemo vodo in kuhamo do mehkega. Malo pred koncem kuhanja naredimo zmes iz malo vode in moke (temu se po domače reče podmet) in s tem, ob stalnem mešanju, zgostimo juho. Juho poizkusimo in po potrebi začinimo. Dodamo samo še smetano, premešamo in postrežemo. DOBER TEK!
Pa hitro za mizo, otroci komaj čakajo!
Dodaj odgovor