Hladna korenčkova juha, le kaj naj rečem o njej? Da je odlična izbira za vroče poletne dni, da je polna vitaminov, da je zelo enostavna za pripravo, da vam bodo za njo hvaležni vsi ljubitelji korenja in še in še bi se našlo. Kaj še čakate, pojdite rajši na delo.
Za 4 osebe približno potrebujete:
-
Korenje – cca 600 g
-
Čebulo – 1 glavo
-
Surovo maslo – cca 1 žlico
-
Sladkor – cca 2 žlički
-
Naribanega ingverja – cca 1 žlico
-
Zelenjavne juhe – cca 1 l
-
Kislo smetano – cca 150 g
-
Sok ene limete
-
Nekaj listov koriandra
Naprej korenje dobro operite in ga narežite na koleščka. Čebulo prav tako olupite, zrežite na kocke in jo podušite v maslu. Dodajte narezano korenje, ingver in sladkor. Dobro premešajte in vse skupaj še malo podušite. Prilijte zelenjavno juho in počasi kuhajte še cca 15 minut.
Kuhano juho ohladite, vsebino zmečkajte in jo pretlačite skozi cedilo (Malo se potrudite, saj bo šlo). Ko ste vso zelenjavo pretlačili ji dodajte kislo smetano. Premešajte in dodajte sok limete, po okusu solite in popoprajte. Dobro premešajte in juho postavite na hladno. Ko je ohlajena – po vašem okusu – jo okrasite z koriandrovim listom in jo ponudite. PA DOBER TEK!
Dodaj odgovor