Imate občutek, da bi danes jedli nekaj na žlico? Imate na zalogi nekaj zelenjave, pa vendar bi kosilo moralo dišati malo tudi po mesu? Malo pobrskajte po hladilniku, lahko tudi po skrinji. Ste mogoče odkrili kakšno malo dimljeno kračo, ki bi jo morali še porabiti, pa niste vedeli kako?
Če to približno drži, potem lahko skuhate to kračo, skupaj še z nekaj zelenjave. Tako nastane jed, ki se imenuje dimljena krača z zelenjavo. Pa začnimo. Ne bo težko!
-
Dimljeno kračo – manjšo (lahko pa uporabimo tudi kakšen drug kos svinjine, samo da je dimljen.
-
Mladi grah – cca 100g
-
Krompir – 2 srednja
-
Por – 1 steblo belega dela pora (čebula bo tudi dobra)
-
Paradižnik – 2 kom
-
Sesekljani peteršilj – malo
-
Moko – malo za zgostitev
-
Mešanica začimb, poper
-
Lahko tudi malo rdeče paprike –po želji
Kračo v loncu skuhajte do mehkega. Ko meso lahko ločite od kosti je krača kuhana. Odstranite še odvečno kožo in maščobo. Saj veste, holesterol, pa take stvari! Kar je še ostalo od krače (ne bo veliko), razrežite na koščke. Juho nikar ne zavrzite.
Paradižnik olupite (ali pa vzemite tistega olupljenega iz konzerve), olupite tudi krompir in oboje narežite na male kockice. Por očistite in ga narežite na tanke kolobarčke.
Juho pristavite nazaj na ogenj in ji dodajte narezano meso, narezan krompir in por ter kuhajte vse skupaj tako dolgo, dokler ni krompir na pol kuhan. Dodajte še mladi grad (lahko tudi iz konzerve,) narezan paradižnik, mešanico začimb in malo popoprajte. Dobro premešajte. Juha naj se kuha še cca 10 – 15 minut (grah mora biti kuhan).
V skodelici zmešajte malo moke in mrzle vode (lahko dodate še ščepec paprike v prahu) ter med mešanjem postopoma vlivajte v juho. Na tak način pridete do tiste gostote juhe, ki vam je všeč( ampak z zgoščevanjem nikar ne pretiravajte). Juho še malo pokuhajte, da se moka dobro razpusti. Na koncu juho še posujete z peteršiljem in gremo za mizo! DOBER TEK!
Dodaj odgovor