Česnova juha je enostavna za pripravo, tudi če ste čisti začetnik v kuhanju. Priprava je preprosta, hitra in rezultat je prav okusen. Nekaterim ne odgovarja vonj, bojijo se slabega zadaha. Pa saj ste juho skuhali tudi za svojega partnerja, a ne? Si pa skupaj umijta še zobe, velja?
Škoda bi bilo, da bi se odrekli tako zdravi juhi! Saj poznate pregovor: da ima česen močnejšo moč zdravljenja kot devet zdravnikov!
Za 4 osebe rabimo:
-
Česen – 1 večja glava
-
Krompir – 2 večja gomolja
-
Zelenjavna juha – cca 1l (lahko je iz kocke)
-
Rumenjak – 2
-
Por – 1 kom (beli del)
-
Oljčno olje – 1 žlica
-
Kisla smetana – cca 3 žlice
-
Mleta kumina – ščepec
-
Sol, poper – mleti
popečeni kruhki
Glavo česna razdelimo na stroke in neolupljene na olju malo popečemo. Ko se stroki česna začnejo mehčati, jih vzamemo iz ponve, jih olupimo in damo v vrelo juho.
Por narežemo na kolobarje, in ga prepražimo na olju. Dodamo ga v juho, skupaj z na kocke narezanim krompirjem. Dobro premešamo in dodamo kumino, solimo, popopramo in kuhamo cca 20 minut.
Nato kuhano juho prelijemo v primerno posodo, kjer jo dodobra zmečkamo z paličnim mešalnikom.
Vlijemo jo nazaj v lonec, dodamo smetano in vmešamo rumenjake in postrežemo z popečenimi kruhki.
Takoj postrežemo. Pa DOBER TEK!
Je bila kuha dovolj enostavna? Seveda je bila!
Dodaj odgovor