Jetra na žaru so okusna in zelo hitro pripravljena jed. Jetra lahko opečemo tudi v ponvi.
Za pripravo potrebujem:
– Jetra – najboljša so telečja, lahko pa so tudi mlada svinjska
– Sol, poper
– Olje
Jetra operem in jih obrišem z papirnato brisačo. Oprana jetra narežem na tanke zrezke (cca 2-3 mm) in jih pokapljam z oljem.
Tako pripravljena jetra dam na vroč žar in jih na hitro opečem z obeh strani. Popečem jih samo toliko, da na sredini niso več krvava.
Pečena jetra dam na krožnik, jih malo posolim in popram in takoj ponudim. Zraven serviram še surovo čebulo ali pa malo zelenjave. Seveda je dobrodošel tudi kakšen kos kruha. Pa dober tek želim.
Nasvet:
– Če boste jetra pekli predolgo, bodo postala trda in brez okusa. Najbolje je, da prerežemo jetrni zrezek in tako ugotovimo, če je dovolj pečen. Ne sme biti več krvav, ampak mora biti rožnate barve.
Zadnji komentarji