Še ena zdrava krompirjeva kombinacija! Krompir z blitvo je zame lahko čisto samostojen obrok, rada pa ga pripravim tudi kot prilogo k ribam. Priprava je hitra in enostavna.
Za 4 osebe potrebujemo:
-
Krompir – cca 3/4 kg (6 srednje velikih krompirjev)
-
Blitvo – cca ½ kg
-
Česen – 2 stroka
-
Olje – cca 3 – 4 žlice (po možnosti oljčno)
-
Sol, poper
Krompir najprej olupimo, narežemo na kose in ga kuhamo v slani vodi. Medtem časom smo blitvo očistili in v slanem kropu cca 1 minuto pokuhali in dali na cedilo. Olje segrejemo in mu dodamo česen. Takoj, ko česen zadiši, dodamo odcejen krompir in na manjše kose raztrgano (ali narezano) blitvo. Rahlo premešamo in malo popražimo. Predno jed postrežemo, preko nje pokapljamo še malo hladnega oljčnega olja. PA DOBER TEK.
Zdaj pa še recept za enako jed, samo z malo holesterola.
Krompir in blitvo skuhamo na enak način, kot zgoraj. Krompir odcedimo, mu prilijemo cca 1dl sladke smetane, dodamo še žlico vročih ocvirkov in rahlo premešamo. Dodamo še blitvo in strt česen. Še zadnjič premešamo in damo na mizo. Tole vam bo teknilo kar samo od sebe!
Kako jo boste pa vi pripravili? Najboljše, da poizkusite oba načina.
Zadnji komentarji