Ko bi želeli za kosilo pripraviti nekaj hitrega in okusnega, pride v poštev preprosta bučkina pita.
Za pripravo potrebujem:
– Jajca – 5-6 kom
– Slani sveži sir – cca 300 g
– Mlade bučke – cca 1kg
– Pšenični zdrob – cca 6 velikih žlic
– Naribani parmezan – 4 žlice
– Malo moke – cca 20 – 25 g
– Nekaj rezin slanine za oblogo pekača (ni pa nujno)
– Sol
– Poper
Pečico vklopim na 200 st. C.
Bučke dobro operem in jih naribam. Če ima večje, jih pred ribanjem olupim. Nato jih posolim in jih pustim, da spustijo vodo.
V drugi posodi zmešam vse ostale sestavine, ki jim na koncu dodam še ožete bučke in še enkrat premešam.
Dno pekača (velikost 26-28 cm) namažem z maslom in potresem zdrobtinami. Spodnji rob oziroma stranico pekača pa obložim z rezinami slanine. Slanino lahko tudi izpustite. Maso enakomerno razdelim po pripravljenem pekaču.
Pito pečem cca 30 minut, oziroma do takrat, da dobi lepo zlato-rjavo barvo.
Ko je pita pečena, jo razrežem na poljubne kose in jo še vročo postrežem z doma pripravljenim kefirjem ali pa z navadnim jogurtom. Pa dober tek želim.
Dodaj odgovor