Krompir z zeljem je še ena preprosta domača jed. Jed, ki jo na podeželju še zdaj veliko kuhajo. Pa se jo lotimo tudi mi.
Za 4 osebe potrebujemo:
-
Krompir – cca 50 – 60 dag kg (4 srednje veliki gomolji)
-
Sveže zelje – cca 1 kg
-
Čebulo – 1 kom
-
Maščoba – malo (še bolje, če imate zaseko)
-
juho– cca1,5 l (ali voda)
-
Malo kumine
-
Sol, poper
-
ocvirki – po želji
Zelje narežemo na rezance in ga dodamo k na maščobi zarumeneli čebuli. Malo dušimo, tako dolgo, da zelje upade. Potem ga zalijemo z vročo juho (ali vodo), dodamo še kumino in kuhamo cca 20 – 30 minut. Nato dodamo na kocke narezan krompir, premešamo in kuhamo dokler krompir ni kuhan. Ko je krompir kuhan, ga nekaj pretlačimo, da z njim jed zgostimo. Premešamo, po potrebi še solimo in popopramo. Če smo čebulo zarumenili na maščobi in ne na zaseki, potem si lahko privoščimo, da v jed damo še žlico ali dve ocvirkov. To je vaša odločitev. Tako jed je kuhana in pripravljena, da se najemo do sitega. Pa DOBER TEK!
Dodaj odgovor