Ste ljubitelji jedi, ki vsebuje veliko sira? Sirova juha s šampinjoni je pravi zadetek! Takšna juha res ni najbolj priporočljiva za tiste, ki hujšajo. Prepričana pa sem, da si jo lahko mirne vesti kdaj pa kdaj privošči vsakdo. Boste hujšali jutri, danes pa le razveselite in »pocrtlajte« svojo dušo.
Za 4 osebe približno potrebujete:
-
Šampinjone – cca 30 dag
-
Topljeni sir – cca 20 dag
-
Gorgonzolo – 5 dag
-
Mleko – 1 l
-
Čebulo – 1 srednje veliko
-
Maslo – cca 3 žlice
-
Moko – 2 žlici
-
Mleti muškatni orešček – ščepec
-
Manjši šopek peteršilja
-
Poper, sol
Šampinjone dobro očistimo in narežemo na tanke lističe. Čebulo olupimo in jo narežemo na male kocke. Gorgonzolo in topljeni sir zrežemo na drobne kocke.
V jušnem loncu razpustimo maslo, dodamo čebulo, jo malo popražimo, dodamo narezane šampinjone, premešamo, še malo popražimo in dodamo moko.
Postopoma dodajamo mleko, mešamo in počasi dodamo ves sir. Juho ob stalnem mešanju zavremo in jo vremo tako dolgo, da se siri raztopijo. Ne pozabite juhe vseskozi mešati.
Juho začinimo s poprom, soljo ter z muškatnim oreščkom. Oprani, posušeni in sesekljani peteršilj potresemo čisto nazadnje. Juho lahko postrežemo tudi z opečenimi kruhovimi kockami. Verjamem, da boste to, kar ste skuhali, z veseljem pojedli. Pa DOBER TEK!
Dodaj odgovor