Še ena poletna dobrota! Ko je na razpolago veliko sveže sezonske zelenjave, si lahko vsak trenutek skuhamo nekaj zdravega, dobrega in lahkega. To lahko seveda naredimo tudi v hladnejših dnevih, ampak z uvoženo, oziroma zmrznjeno zelenjavo. Takšna zelenjavna kremna juha vas bo zelo osvežila in za poleti je lahko to čisto samostojen obrok.
Za 4 osebe potrebujete:
-
Korenček – 2 kom
-
Bučka – 1 ne preveč velika
-
Krompir – 1 gomolj
-
Zelena – 0d 50 – 70 g
-
Juha (lahko iz goveje kocke) – 1l
-
Sladka smetana – cca 1 dl
-
Sesekljan peteršilj- malo
-
olje – cca od 3 do 4 žlice
-
mešanica začimb, poper
Korenček in zeleno očistite in na drobno naribajte, krompir in bučko prav tako očistite in narežite na kocke.
Na olju najprej popecite zeleno in korenček. Dodajte bučko in krompir. Dobro premešajte in počasi dušite, da zelenjava usahne. Če je potrebno, sproti dolivajte malo vode.
Ko je zelenjava že na pol podušena, jo zalijte z govejo juho, dobro premešajte in kuhajte na ne preveč močnem ognju. Večkrat preverite trdoto zelenjave in ko je le ta kuhana, jo vzamemo iz juhe, jo zmečkajte in takoj vrnete v juho. Postopoma dodajajte začimbe (da ne bo juha preslana), premešajte in malo še pokuhajte.
Tik pred koncem še prilijemo smetano in dodamo sesekljan svež peteršilj. Juho takoj postrežemo. Zraven se odlično podajo popečene kruhove kocke. Pa DOBER TEK!
Zelenjavna kremna juha vas bo dodobra okrepila, po njej se boste počutili super in prepričana sem, da jo boste še skuhali. Želodec vam bo hvaležen!
Dodaj odgovor