Ko nimate ne veliko časa in ne veliko denarja, potem bo juha iz leče prava izbira. Pa ne boste verjeli, še otroci jo radi jedo. Torej, trije dobri razlogi, da bo danes na mizi juha iz leče.
Za 4 osebe potrebujete:
-
Rdečo lečo – 150 g
-
Bučke – 500 g
-
Korenček – 250 g
-
Čebulo – 2 kom
-
Česen – 2 stroka
-
Olje – cca 2 žlici
-
Zelenjavno juho – 1 l
-
Kari v prahu – do 2 žlički
-
Sol, poper
Najprej olupite in sesekljajte čebulo in česen. Korenček očistite, bučke olupite in oboje narežete na paličice. Jaz narežem oboje na dolžine cca 2 cm. V loncu segrejte olje, dodajte sesekljano čebulo, malo opražite in dodajte česen. Dobro premešajte in takoj zatem dodajte oprano lečo in še malo podušite. Umešajte kari. Dolijte vročo juho, kuhajte še cca 10 minut. Solite in popoprajte po okusu.
Če mislite, da je juha iz leče preveč zdrava, lahko na koncu v juho narežete še hrenovko (da dobite malo holesterola, seveda). Naj vam tekne!
Dodaj odgovor