Se radi sprehajate po gozdu in nabirate gobe? Nabirate, pa jih nič ne naberete, a vam juha iz gob še vedno ne gre iz glave? Nič hudega, lahko daste katerekoli gobe (užitne, seveda). Zame so seveda najboljši jurčki, a če drugih ni, so dobri tudi kupljeni šampinjoni.
Potrebujemo:
-
Gobe – cca 300 g
-
Čebulo – 1 čebula
-
Juha – cca 1l (lahko iz kocke)
-
Maščoba – cca 40 g (cca 4 žlice)
-
Moka – 2 žlici
-
Česen – 1 strok
-
Krompir – cca 300 g (2 -3 gomolji)
-
Peteršilj
-
Kisla smetana – po okusu
-
Sol, poper po potrebi
Najprej krompir olupimo ga narežemo na manjše kocke in ga damo kuhati v vrelo, malo slano vodo.
Med tem, ko se krompir kuha na maščobi malo popražimo čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo na lističe narezane gobe, zopet malo popražimo, dodamo še strti česen in posujemo z moko. Premešamo in zalijemo z juho in malo pokuhamo. Nato dodamo kuhani in odcejeni krompir. Juho na koncu lahko malo okisamo, po potrebi dosolimo in popopramo, dodamo sesekljan peteršilj in smetano. Takoj postrežemo. Teknilo vam bo!
Moko lahko tudi izpustite in v tem primeru, za zgostitev zmečkate kar nekaj kuhanega krompirja. Juha iz gob je lahko servirana kot predjed ali pa kot samostojen obrok. V takem primeru lahko ponudite zraven črni kruh.
Dodaj odgovor