Iz cvetače lahko pripravite kar nekaj jedi. Ena izmed njih je tudi cvetača v solati.
- glava cvetače – 1 srednje velika
- jajca – 2 -3 kom (lahko tudi brez jajc)
- čebula – 1 srednja
- olje – po želji
- kis – jabolčni (ali pa kateri drugi)
- sol, poper
– malo sesekljanega peteršilja
Glavo cvetače naprej razdelimo na večje cvetove, jo dobro speremo pod tekočo vodo in jo damo kuhati. Kuhamo jo cca 10 minut, odvisno od tega, kako veliki so cvetovi. Paziti moramo, da se nam ne razkuha, bolje je, da ostane malo bolj čvrsta. Jajca skuhamo v trdo, jih olupimo in narežemo na rezine. Prav tako olupimo čebulo in jo sesekljamo.
Kuhano cvetačo odcedimo in ohladimo. Če so cvetovi preveliki, jim razdrobimo in damo v skledo. Dodamo še narezana jajca in čebulo. Posolimo, popopramo, pokapljamo z oljem in kisom. Narahlo premešamo in okrasimo z sesekljanim peteršiljem. Samostojen obrok je pripravljen. Pa DOBER TEK!
Dodaj odgovor